O nama

Admiral Books je izdavačko preduzeće koje je registrovano u maju 2001. godine u Beogradu, kao pravni naslednik SR Odiseja 9 osnovane 1990. godine.

Pod imenom Odiseja 9, osmisili smo, izradili i objavili prve detaljne gradske i regionalne vodiče i planove gradova pomoću kojih su korisnici prestali da lutaju tražeći željenu adresu ili broj zgrade.

Od osnivanja, sedište je na Novom Beogradu, pa je tako i danas firma registrovana u ul. Dr Ivana Ribara, u broju 115b gde je i kancelarija preduzeća.

Admiral Books objavljuje književna dela domaćih i inostranih autora, publicistička dela, biografije, dela iz oblasti istorije, mitologije, primenjene psihologije, biblije zdravlja, priručnike kao i veoma kvalitetne vodiče.

NAGRADE

mart 2008. za ediciju PR vodiča kroz kulturnu baštinu Vojvodine
Nagrada „Dobar dizajn“ 14. međunarodnog salona knjiga u Novom Sadu, koju dodeljuju Privredna komora Vojvodine i Novosadski sajam. 

mart 2009. za trilogiju „Kamen u žitu“
Nagrada „Dobar dizajn“ 15. međunarodnog salona knjiga u Novom Sadu, koju dodeljuju Privredna komora Vojvodine i Novosadski sajam. 

decembar 2009. za naslov „Knjiga o Geci Konu“ 
Povelja „Inicijal“ 46. Niškog sajma knjiga i grafike, za delo koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu. 

februar 2010. za naslov „Mostarske kiše“ 
Nagrada „Šara“ 11. Salona knjige i grafike u Pirotu za estetsko-tehnološki tretman knjige. 

maj 2013. za knjigu „SIVI VUK – Bekstvo Adolfa Hitlera“
Specijalna plaketa 8. Međunarodnog Podgoričkog sajma knjiga za najbolje publicističko delo iz oblasti istraživačkog novinarstva.

januar 2014. za knjigu „SIVI VUK – Bekstvo Adolfa Hitlera“
Zlatni Hit Liber 2013. Priznanje i plaketa koju dodeljuje Redakcija za kulturu i umetnost RTS-a za jednu od deset najtraženijih knjiga 2013. godine po istraživanju emisije „Hit Libris“.
 

OSNOVNI PODACI O PREDUZEĆU

Privredno društvo za izdavačku delatnost ADMIRAL BOOKS d.o.o.
Dr. Ivana Ribara 115b, Beograd, Srbija
Pretežna delatnost: 5811 – izdavanje knjiga
Matični broj: 17316583
PIB:101852206